גלריית וידאו HCP-Go
שיטת HCP – Hidden Critical Paths – נתיבים קריטיים נסתרים (פטנט) היא תוכנה לניהול פרויקטים ולוחות זמנים. שיטת HCP יושמה ביותר מ-200 פרויקטי תשתיות ובנייה גדולים, כולל כבישים ראשיים, מחלפים, גשרים, מנהרות, מסילות רכבת, מפעלים, איצטדיוני ספורט ומגדלי מגורים, מגדלי משרדים, מלונות ופרויקטים בטחוניים וטכנולוגיים.
איך להפעיל את ה- HCP Go דרך ה- MS Project על הגאנט שלך? בסרטון:
צריך לקשר את כל הפעילויות בלוח הזמנים. כשאנשים מתחילים לקשר – הם עושים קישור יתר. זה לא מפריע לגאנט, אבל זה גורם להיווצרות עשרות אלפי נתיבים בלוחות זמנים עם מאות פעילויות בלבד. מה עושים עם זה ומה עושה ה- HCP? בסרטון הבא:
תעלומת הזמן האבוד" – או – איך יוצרים את השעה ה- 25 ביממה | החודש ה- 13 בשנה?
למה כדאי לבנות לוחות זמנים – כל פרויקט מסתיים במספר אחד בלבד – תשלום או קנס. מה קורה כשכולם מסכימים למספר הזה? מה קורה כשלא מסכימים על המספר? מה צריך לעשות כדי להיות מוכנים ליום שאחרי סיום הפרויקט?
3 דברים שכדאי להימנע מהם בזמן תכנון לוח זמנים לפרויקט
הרצאה זו היא Case Study בנושא: איך שיקף HCP את מצב הפרויקט לכל אורכו ומה ניתן ללמוד מזה? הפרויקט: רכבת קלה (רק"ל), הדסה עין כרם, אינפרא 1
מאז העדכון האחרון של Windows – יש בעיה עם פתיחת קבצים ב- MS Project. הגאנט "נעלם". הגאנט לא נעלם, אלא טבלת הנתונים מיושרת לשמאל ולא לימין – ולכן נראה את העמודות האחרונות ולא את העמודות הראשונות – ואם האחרונות ריקות – אז הגאנט "נעלם".
אמרה ידועה היא שזמן שווה לכסף. האם זה נכון? טל לבנון, מפתחת שיטת ה- HCP ואפליקציית HCP Go לניתוח לוחות זמנים בפרויקטים, בוחנת את השאלה הזו ואת המשמעויות שלה בבניית לוח זמנים לפרויקטים.
יש לך יועצ.ת לוח זמנים? מצוין! קיבלת מהם לו"ז לפרויקט שלך? מעולה! בהנחה שאין בלו"ז תקלות טכניות (אם יש – אפשר לבדוק מה הן בקלות בעזרת HCP Go ולטפל בהן), אזי יש 5 שאלות שמנהל.ת הפרויקט צריכים לשאול – והמענה לשאלות הללו יקדם את הפרויקט ויעזור "לפתור פלונטרים"
בסרטון הזה, טל לבנון, מדגימה שלב אחר שלב איך גם אתם יכולים לעשות זאת אצלכם.
בעת הגדרת חג ארוך עם חצאי ימי עבודה, יש בעיה: זה גורם לימי שישי ושבת להיות ימי עבודה, כשבעצם הם ימי מנוחה.
בסרטון הבא, טל לבנון, מדגימה שלב אחר שלב איך גם אתם יכולים להגדיר חג ארוך בלוח שנה עם חצאי ימי עבודה: