הי,
זו טל לבנון.
לתחושתי, בחודש הזה היו הרבה דברים במוטיב "סוף זה תמיד התחלה".
ಠ_ಠ
החודש הסתיימו העבודות בשיקוע צומת פת בירושלים – והשיקוע נפתח לתנועה. למרות שהפרויקט כולו טרם הסתיים, זו אבן דרך חשובה שיש לה נראות ומשמעות רבה במרחב הציבורי.
כדי להגיע לנקודה הזו – פתיחת המעבר המשוקע – נדרשה עבודה רבה של הרבה מאד גורמים ישירים – המזמין – מוריה חברה לפיתוח ירושלים בע"מ, מנהל הפרויקט – משרד אהוד תייר ניהול והנדסה בע"מ והקבלן – אחים ברדריאן בע"מ , כמו גם של הרבה בעלי עניין כגון – עיריית ירושלים, צוות תוכנית אב לתחבורה, האדריכל, מתכננים ו… גם יועצת לוח הזמנים 😊. לעוד קצת פרטים – אפשר ללחוץ כאן.
(❁´◡`❁)
בפגישות עדכון לוח זמנים, עם מנהל הפרויקט והקבלן, אני מדגישה כי אנחנו מתמקדים בעובדות בלבד. בלי רצונות, תחושות, מחשבות ורגשות.
השמש זורחת – זו עובדה. אם זה משמח אותי, מרגיז אותי, מעציב אותי או מרגש אותי – זה לא רלוונטי ללוח הזמנים. בשעה 5:35 השמש זרחה (עובדה).
על אותו המשקל – עובדות בלבד, במוטיב החודש הזה – סוף והתחלה, קרו מספר אירועים שסימנתי לי אותם, כארועים הדומים לאבני דרך משמעותיות. אני בטוחה שלך יש עוד כמה אירועים להוסיף – כללים או פרטיים. להלן האירועים לפי סדר התרחשות הארועים (עובדה) ולא לפי סדר חשיבות, השפעה או תחושות ורגשות:
ואני לא יכולה בלי "פן לוחות הזמנים" – קשר סוף-התחלה (סה) הוא הקשר הכי שכיח בלו"ז. לקריאה נוספת על קשרים בלוחות זמנים ללחוץ פה…
(●'◡'●)
אם כבר עשיתי בניוזלטר הזה דבר שאני לא נוהגת לעשות כמו אזכור לפוליטיקה, למשל, אז אני אצטט שיר של לאה נאור לסיום… 😏
סוף זה תמיד התחלה של משהו אחר.
– טוב יותר?
– רע יותר?
– לא יודעת מה יותר.
משהו אחר.
אז כשהחודש הזה יבוא על סיומו – אני מקווה שהחודש הבא יחל לטובה. 😊
יש לך יועצ.ת לוחות זמנים? מצוין!
קיבלת מהיועצ.ת לוח זמנים לפרויקט? מעולה!
כדי שלוח הזמנים לא יהיה רק "תמונה יפה על הקיר" או פעילות שסִימְנָבְת (פועל "עכשווי" שמשמעו – סימנת V) צריך לשאול 5 שאלות עקרוניות לגבי הלו"ז.
ו… כן – צריך לשאול אותן כל חודש.
ו… אם תשאלו אותן, תופתעו (או לא) מהיכולת שלכם לאתר בעיות, לפתוח "פלונטרים" ובקיצור – לקדם את הפרויקט.
בוקר אחד, התיישבתי לעבוד וגיליתי שהיתה העלאת גרסה ב- Windows. יש לי עכשיו את מזג האוויר בסרגל למטה.
נחמד!
אבל אז פתחתי את Project – ומשם התחיל הבלגן – "נעלם" לי הגאנט – גיליתי שהטבלה עם הנתונים מיושרת לשמאל, שורת הכותרות נעלמת, חוזרת ונעלמת, קו ההתקדמות נעלם, טבלאות פנימיות (לדוגמא בלוח השנה) – לא מוצגות כך שאפשר "לגעת" בהן…
מצאתי מעקף זמני ופניתי למיקרוסופט – בינתיים, ללא הצלחה…
כשלקוחות פנו אלי ש"נעלם הגאנט" החלטתי שתמונה שווה אלף מלים, ויצרתי סרטון קצר (1 דקה) – איך אני פותרת את הבעיה נקודתית. לשימושכם – עד שמיקרוסופט יטפלו בבעיה. (כשזה יקרה – אוציא עדכון!)
לסרטון, ללחוץ כאן.
כששאלתי באפריל – מה הכי מעניין, היתה אחת התשובות: מרווח הבטחון.
החלטתי להרים את הכפפה.
חברתי לשני מומחי לוחות זמנים בעלי שם ידוע – טוני לופו ואסף מורג, וכתבנו ביחד תשובות לכל השאלות המעניינות בנושא מרווח הבטחון.
הנושא רחב ולכן פוצל לשני פוסטים שונים.
החודש הועלה פוסט העונה על השאלות הבאות:
בחודש הבא יועלה פוסט שיענה על השאלה:
מאחר והנושא 'חם' ומעניין את כו-ל-ם, אני מזמינה אותך להגיב!
כתמיד, אני שמחה לשמוע תגובות ולדבר בכלל. אז… מה דעתך?
שיהיה חודש טוב! 😊
טל.
הגעת לפה רק עכשיו? כאן נרשמים לניוזלטרים הבאים:
לעדכון פרטים או הסרה חזרו אלינו במייל חוזר info@hcp.co.il.
לפוסט הזה יש 2 תגובות
היי טל,
קראתי את המאמר על מרווח הביטחון – מעניין מאד, בהיר, ונעים לקריאה !
האם בליווי הפרויקט בביצוע, את ממליצה להכין גרף מעקב דומה לזה שמוראה בתחתית המאמר על השינוי המתמיד בלו"ז ומרווח הביטחון בהתאם ?
במילים אחרות – זה כלי עבודה קבוע שאת משתמשת בו ?
תודה, בועז
בועז,
תודה תודה!! 🙏
כיף לשמוע את המחמאות האלו.
תשובה לשאלתך – בהחלט! בליווי פרויקט בביצוע יש להכין בכל חודש את הגרף (שנבנה מחודש לחודש). מבחינתי – זה כלי עבודה קבוע שנמצא כל הזמן בשימוש ומופיע בכל הדוחות שאני מוציאה. 😊
טל.